Belangrijk !!!

Door het steeds toenemend aantal Corona-besmettingen en de maatregelen daartegen voelen wij ons verplicht voorlopig te stoppen met de duofiets-ritten.

Dus de geplande ritten gaan vanaf 29 september niet door!

We zullen u voor zover mogelijk via mail op de hoogte houden.


Beste Duovrijwilliger,

 

Het seizoen zit er weer open we hebben dit af kunnen sluiten met een leuke middag.

Het doet ons goed om te zien dat de opkomst zo hoog was. Uit de diverse reacties mogen we concluderen dat men erg tevreden is over het verloop van deze middag.

Wij zijn blij om te zien en te horen dat u als vrijwilliger veel voldoening ondervindt in het contact met onze gasten.

 

Mocht u nog suggesties hebben die tot verbetering kunnen leiden van de organisatie, vrijwilligersmiddag of de uitgevoerde ritten dan horen wij dit graag.

Enkele details van de afgelopen seizoenen voor diegene die op de vrijwilligersmiddag verhinderd waren en voor de anderen een reminder.

•             Aantal ritten                                                   2018 (118)                         2019 (114)

•             Aantal vrijwilligers                                         2018 (57)                           2019 (80)

•             Aantal vervallen ritten                                  2018 (32)                           2019 (36)

•             Aantal Fietsritten                                           2018 (Alphonsus 25)        2019 ( Blindensoos 16)

•             Aantal Ritleiders                                            2018 (9)                              2019 (12)

•             Vrijwilliger met meeste ritten                     2018 (Hans Jussen)          2019 ( Hans Jussen)

 

Wij willen u ook nog even wijzen op ons verzoek om wat moeite te doen om ieder 1 vrijwilliger aan te melden. U helpt dan mee om onze doelstelling (100 vrijwilligers) voor volgend jaar te halen.

Voor het poetsen van onze fietsen hebben we enkele aanmeldingen gekregen, maar omdat vele handen licht werk maken zijn we nog op zoek naar uitbreiding van dit team. 

Geeft u hier voor op en we zullen in overleg met u, een geschikte tijd /datum afspreken.

 

Wilt u graag ritleider worden, dan zouden wij het op prijs stellen als u zich hiervoor aanmeldt. Wij zullen er voor zorgen dat u goed en volledig wordt ondersteund.

 

Bij subsidieaanvragen en voor onze gasten moeten we vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een steeds meer voorkomende vraag is het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).Wij hopen dan ook dat u wilt meewerken aan de aanvraag van een VOG. Deze is voor u als vrijwilliger bij onze Stichting gratis. Het hoe en wat van zo’n aanvraag zal u binnenkort via  aparte mailing nog worden toegezonden.

 

Graag willen wij u en de uwen hele fijne kerstdagen, en vooral een gezond en gelukkig 2020 toewensen. We hopen u allen weer te zien in ons nieuwe seizoen vanaf 1 april 2020 om weer bij te dragen aan een sportief en vooral gezellig Duofietsenjaar.

 

Bestuur Stichting Duofietsen Helmond

 

Johan, Flip, Jan, Daphne en Henk 


Ons clubhuis/stalling/vergaderplaats/verzamelpunt :Beste vrijwilligers van Stichting Duofietsen Helmond,

Het voorjaar zit in de lucht en af en toe hoor ik de meesjes hun nieuwe liedjes al oefenen!! Dat betekent dat ons fietsseizoen ook al weer gauw gaat beginnen! Het is alweer bijna 1 april!

Niet dat we tot die tijd stilzitten: er is al veel gebeurd en er gaat nog veel meer gebeuren dit jaar. Natuurlijk gaan we ervoor om nog meer kilometers te fietsen dan de ruim 15000 van vorig jaar en natuurlijk gaan we ervoor om nog meer mensen een fijne middag te bezorgen dan vorig jaar......

We hebben jullie al verteld van onze plannen voor dit jaar 2019 tijdens de vrijwilligersmiddag in de Speeltuin Helmond West op 7 december van het afgelopen jaar.

Wij zeiden geld te willen inzamelen om tot maximaal 2 (gebruikte) fietsen te kunnen kopen in 2019. We hebben ook een mailtje uitgestuurd, wie er hierin mee wil denken. Dank voor de reacties en medewerking. Het is ons gelukt om genoeg in te zamelen om dit deel van het plan waar te kunnen gaan maken. Ook lopen er gesprekken voor samenwerking om de door anderen aangeschafte fietsen te mogen gebruiken.

Al onze huidige 7 fietsen zijn naar de fabriek teruggeweest voor een onderhoudsbeurt (garantie). Kleine mankementjes zijn verholpen en ze staan er weer helemaal glimmend bij.

Omdat we in 2019 geen gebruik meer kunnen maken van de container, zijn we druk bezig het nieuwe onderkomen te regelen en in te richten. Hoe dat is geworden kunnen jullie begin maart zien, als we jullie ook vragen om de fietsplanning op onze website weer in te vullen.

Zonder hier nu speciale namen te noemen willen we alle vrijwilligers bedanken, die meedenken om de planning verder op de rit te helpen, bedrijven te zoeken en aan te schrijven voor een bijdrage, helpen met het onderhoud en reparatie van de fietsen en natuurlijk in het algemeen :om tijd en energie te geven om mensen, die niet zelf kunnen fietsen een fijne middag te bezorgen!  Daar doen we het voor.

1 April trappen we ons seizoen 2019 af met de eerste rit!

Dus oefen gerust nog ff op de hometrainer of loop een paar keer extra de trap op en af, zodat alle spieren weer strak staan.  Begin maart sturen we de herinnering om de planning in te vullen en horen/zien jullie weer meer.

Groeten,

Namens het bestuur:

Daphne Scholten

voorzitter Stichting Duofietsen Helmond

 

www.duofietsenhelmond.nl


Vrijwilligers,

bedankt voor jullie inzet in 2018 namens Stichting Duofietsen Helmond en vast en zeker ook namens alle gasten die we een fijne middag hebben bezorgd!!

Tot volgend jaar!

Bestuur Stichting Duofietsen Helmond