Een van de aanvragen uit de eerste landelijke ronde van ENGIE Doet! is gedaan door onze collega Wilma Tax. Zij deed een aanvraag voor de aanschaf van een aantal nieuwe accu’s voor elektrische duofietsen. De Stichting Duofietsen Helmond, waar Wilma vrijwilliger is, wil door middel van duofietsen ontmoeting stimuleren en eenzaamheid bestrijden. Vele vrijwilligers trekken er met name met ouderen en mindervalide personen op uit met de duofiets.

 

Ondersteuning
Omdat de gast aan boord van de fiets naar vermogen mee fietst, is ondersteuning van een accu zeer welkom tijdens de uitjes in Helmond en omstreken. Een aantal van de oudere accu’s was inmiddels aan vervanging toe. ENGIE Doet! heeft een bijdrage geleverd zodat de stichting er, na de coronaperiode, weer volop met haar gasten op uit kan trekken.

 

De heer Antoni was model voor de foto met Stichting Duofietsen Helmond. In het verleden zat hij al vaker op zo’n fiets en ook nu was hij al snel enthousiast. Zijn vrouw kijkt met een glimlach toe. ‘Mijn man is al boven de 90, tot een paar jaar geleden heeft hij nog badminton gespeeld. Hij is nog heel fit. We redden ons samen goed, met ondersteuning van het logeerhuis en de dagbesteding.’ Toen meneer Antoni zijn geliefde Indische eten niet meer kon maken, ging het echtpaar naar de huisarts en werd de diagnose dementie gesteld. ‘Nu geniet hij nog steeds heel erg van Indische muziek, die liedjes kent hij allemaal nog.’  

 

 

 


Ook door het centrum van Helmond


Ladies Circle Helmond


1 september bij Dorpsboerderij Weverkeshof Nuenen met Ons Marij


Duofietsen met de Ameide....


Duofiets oefenritje tijdens introductie bijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers


Koffiestop bij de midgetgolf met de Rivierenhof


Augustus 2021 Dahliatuin

op naar de Dahliatuin


Thuis Bij Mientje augustus 2021


Augustus 2021 Kasteel Croy


Juli 2021 Bij de midgetgolf


Ja, er wordt alweer gefietst!!


Vrijdag 21 juni


Maandag 17 juni bij de Geseldonk


Impressie van een Duofietsrit (bedankt Geert)

 

 

Hopelijk leverde deze race geen lekke banden op........