En weer is er een nieuwe duofiets gearriveerd !!

Dit is de nieuwste uitvoering dus minder luchtweerstand, denk ik..........


Donderdag 11 april, rit met de gasten van Kansrijk Mierlohout

 

We werden verrast door Peter-Paul van Meerwijk van de Strabrechtsehoeve .
Iedereen kreeg namelijk na de koffie van Peter een heerlijk vruchtenbeker met limoencrème.

Waarvoor hartelijk dank,

 

Ritleider Ton van Bokhoven

 


Tja, je kunt ook wel eens pech hebben. Na een lekker kopje koffie bij, jawel, Jan en Koek zijn we weer richting de Schabbbert gereden, toen plotseling van een van de fietsen een band leeg liep. Andere band erop gelegd en doorrrr maar weer. Potdikkeme een stukje verder liep die band ook leeg. Deze maar geplakt maar bleef leeg lopen. Door gereden naar de Schabbert en onderweg een paar keer gestopt om op te pompen. Aangekomen bij de Schabbert weer een plakkertje erop en nu bleef de band goed. Ja wie kon vermoeden dat er meerdere gaatjes in die band zaten. Al met al hebben de gasten van de blindensoos toch wel genoten. Het weer was prima dat dan weer wel.
🌞💚
Aldus Frank Kornuijt. 👍

 


 

Bericht van ritleider Frank Kornuijt: de fietsen staan klaar voor de eerste rit dit jaar en wij trappelen van ongeduld. Op naar Thuis bij Mientje om met de gasten een mooie rit te gaan maken. Gezellig bij d'n Heikant een bakje koffie gedronken. De gasten, en wij vrijwilligers ook, hebben genoten en wat hebben we geboft met het weer.

 


Iedereen de beste wensen voor 2024


Het duo fietsseizoen is helaas al weer voorbij dit jaar

Het is al weer voorbij, het fietsseizoen voor onze duo fietsers, zit er dus alweer op. Ondanks dat er vele uitvaldagen waren, hebben de duofietsers op de mooie dagen, weer veel passagiers blij gemaakt.  Vele gasten, die normaal niet meer op die mooie routes en gebieden komen, hebben de fietsers ze laten genieten, van een fijne middag op de fiets. Begon het seizoen allemaal wat aan de frisse kant met een regenbuitje, later in het seizoen werd het toch wel lekker warm.  Maar toch zijn er in totaal nog 81 ritten uitgevallen, door minder goede of te warme  weersomstandigheden. 

Planning

Over het algemeen loopt alles toch wel gesmeerd, maar er blijven altijd wel zaken die minder goed lopen. Het is en blijft vrijwilligerswerk en dat moet je ook niet onderschatten. Het kwam  helaas af en toe voor, dat vrijwilligers die zijn ingepland, ’s middag niet aanwezig zijn in de stalling, door allerlei plotselinge voorvallen. Dat is dan heel vervelend, omdat er ergens in Helmond mensen staan te wachten, om mee te gaan. Dan moet er bij het ophalen, iemand teleur gesteld worden, omdat er een fiets te weinig is of er moet iemand op het laatst nog gebeld kunnen worden. 

Waarderings bijeenkomst

Om een blijk van waardering te geven aan de 130 vrijwilligers die er momenteel zijn bij het duofietsen actief zijn, heeft het bestuur bij de afsluiting van het seizoen 2023, een saamhorigheid middag georganiseerd in de Geseldonk. De vrijwilligers ontmoeten elkaar in het fietsseizoen, wel in kleine groepjes bij het fietsen, maar om eens een keer per jaar bijeen te zijn, is deze middag een voortreffelijk idee. De voorzitter haalde een aantal statistieken, van het afgelopen seizoen naar voren, hoe het allemaal is verlopen. Er werd ook een speciale penning uitgereikt, die was aangemaakt voor al die vrijwilligers, die zich al 5 jaren hebben ingezet voor dit goede doel. Ook de vrijwilligers van de onderhoudsploeg, werden naar voren gehaald en in de bloemetjes gezet. Deze middag werd verder opgevrolijkt door Mia Dekkers, met haar verhalen en zang en de verzorging van de Geseldonk was ook prima.

Wapenfeiten

Er werden ook enkele wapenfeiten naar voren gehaald door de voorzitter.  Fietsweken waren dit jaar 27 beschikbaar  en er werd gereden vanuit  maar liefst 25 instellingen. Hier werden in totaal 1385 gasten opgehaald. Zo waren er 132 duofietsers beschikbaar,  die goed waren voor het afleggen van in totaal 34625 kilometers.

Zeer gewaardeerd

Steeds wordt het door iedereen, bij een ophaalpunt zeer gewaardeerd, dat de duofietsers zich blijven inzetten voor al die mensen, die normaal gesproken nergens meer kunnen komen door hun in-mobiliteit. Dit is dan ook een fijn gevoel voor al die vrijwilligers,die een deel van hun vrije tijd hiervoor in willen zetten. Maar zoals bij alle mooie dingen, komt ook hier een einde of pauze.  Met het winterseizoen voor de deur, komen er weer andere dingen die de aandacht verdienen. Om te voorkomen, dat er in het fietsseizoen te veel materiële problemen ontstaan, moet er in de winter goed onderhoud worden gepleegd. Op de regiokaart kunt u het gebied zien, dat door de duofietser wordt bereden, in diverse etappes.

Winteronderhoud

Hierbij is het de beurt aan de  ploeg van de technische onderhoud vrijwilligers zijnde, George Roelands, Albert de Bont, Wilma Tax, Ger Beelen, Bert Bralten en Flip van Meggelen , zij komen weinig of niet in het fietsseizoen in beeld. Van hun wordt nu verwacht, dat  ze weer fijn de fietsen een goede winterbeurt geven en daar waar nodig versleten onderdelen vervangen. Ze moeten er ook voor zorgen, dat  de goede gesteldheid en de veiligheid van de duofietsen op de weg gewaarborgd blijft. Het is een prima team, dat tijdens het onderhoud ook goed overleg met elkaar voert, over de uit te veren werkzaamheden. Er zijn dit jaar 4 fietsen vervangen en er is er nog 1 nieuwe fiets aan het totaal toegevoegd. In totaal zijn er nu 15 fietsen beschikbaar. Zij  dragen er de zorg voor, dat de duofietsers er straks vanaf april weer tegen aan kunnen gaan en daarmee weer vele mensen gelukkig maken.

Donaties, giften en schenkingen

Zo komen er ook nog af en toe financiële middelen binnen en daar zijn ze bij de stichting Duo Fietsen heel blij mee. De laatste schenking die er werd gedaan, kwam uit de hoek van de golfsport.  Nadat  het bestuur 15 jaar de Brabantse Disabled  Open Golf had georganiseerd, besloot dat bestuur te stoppen. De organisatie hield hiermee op te bestaan en bleef  er bij hun penningmeester op de rekening nog wat over. Het bestuur van het Brabantse Disabled Open besloot dit te schenken aan een goed doel en koos daar voor de Stichting Duofietsen. Dat heeft voorzitter Cees van Dijk deze week namens zijn bestuur, aan de voorzitter en penningmeester van stichting DUO fietsen mogen overhandigen.

Vrijwilligers

Als u na het lezen en zien van de foto’s, bij u zelf zult denken, daar wil ik mij ook voor gaan inzetten meld u dan aan via dit email adres duofietsenhelmond@gmail.com bij de secretaris Janneke Gankema. Zij zal u alle info kunnen verstrekken, die nodig is om bij dit illustere gezelschap van duofietsers, aansluiting te kunnen krijgen.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk.   

 


Veel dank aan Stichting Brabant Disabled Open voor de ruimhartige donatie, deze groep vrijwilligers heeft na 15 jaar besloten te stoppen en onder meer aan ons, Stichting Duofietsen Helmond, een donatie te doen

 


Stichting Duofietsen Helmond heeft het seizoen 2023 op zondag 19 november afgesloten met een bijzonder gezellig vrijwilligersfeest.

Mia Derks zorgde voor geweldige jeugdherinneringen door de middag met haar conference op te luisteren. Vrijwilligers bedankt en we zien jullie weer in het voorjaar van 2024 ..


Foto's Buurtzorg okt 2023

Via Warande, het golfterrein, 'koeienpad' en fietsbrug naar Dierdonk. Terug naar het centrum om bij het Jan Visser museum koffie te drinken.

 

Onderweg een korte stop, omdat er een binnenband lek was.

 


Verhaal van een duofietsgast

Duo fietsen, vertrek vanaf De Ark, Mei 2023

 

 

 

Vrijdag was het dan zover, meegaan met het Duo fietsen, helaas was het al 2x geannuleerd vanwege de regen. Lopend naar De Ark. Nelly was meegelopen om mij evt. te kunnen ondersteunen, dit bleek al snel nodig te zijn, ik kwam niet meer vooruit, na even in De Ark gezeten te hebben konden de 6 Duofietsen in beweging komen.

 

De vrijwilliger waar ik mee mocht fietsen was Gerrit. Een gezellige man die mij vertelde hoe het allemaal geregeld was. Uit zijn verhaal werd mij duidelijk dat de Gemeente wat subsidie beschikbaar stelt, anders was dit zeker niet mogelijk, het zijn erg kostbare fietsen, die moeten onderhouden worden en ergens gestald worden. De kosten voor het meerijden zijn 4 Euro inclusief een kop koffie of thee. Als bijrijder hoef je niet steeds mee te trappen maar dat kan wel, de meeste tijd heb ik wel mee kunnen trappen.

 

Het was een bijzonder interessante rit met voor mij vreemde paden en wegen en af en toe iets wat mij bekend voorkwam b.v. in Mierlo herkende ik het bruggetje bij De Cuit, waar wij in de jaren ‘60 s ‘nachts naar toe gingen om nog even iets te eten na het stappen.

 

Onze stop was Hof van Bethanië in Mierlo. Dat was mij bekend, daar heb ik Bep mijn toenmalige buurvrouw wel eens bezocht en later Jeanne van Asten die daar was om enkele maanden te revalideren door een fiets ongeluk. Daar had ik een gesprek met een vrijwilligster, die ik van gezicht kende, het bleek een dame te zijn die in de apotheek had gewerkt, zij herkende mij niet, maar vroeg naar mijn achternaam en het was direct: “oh van De Boogaard”! Tijdens het koffie drinken sprak ik een Mevr. Dora Rijkers, Mevrouw had nog maar zicht voor 2% maar vond het heerlijk en was vandaag voor de 4e keer mee op pad. Ook sprak ik Joop Pelkmans, zowat 90 jaar oud, lopen lukt niet meer, maar het Duofietsen blijf hij doen.

 

Wat erg opmerkelijk was, onderweg door wandelende, fietsende, en mensen die hun hond aan het uit laten waren, werden we allemaal even vriendelijk gegroet en toegezwaaid.

 

De terugweg vond ik nog leuker en interessant omdat er heel veel herinneringen voor de dag kwamen van Helmond, waar ik jarenlang niets van had gezien b.v. de omgeving bij het Station, De Vlisco of achter de Hema het Beugelsplein, de Markt, het Warandapark en het Geukerspark, de Steenweg met het huis waar de Fam. Van Gemert woonde. De Wesselman van Helmondlaan waar ik enkele jaren in pension ben geweest bij Mevr. Otten.

 

Na het fietsen heeft Gerrit mij voor de deur afgezet. Het is een leuke ervaring geweest waar ik zeker nog eens vaker gebruik van zal maken.

 

 

 

Geert vd Werf

 

 


Nieuwsbericht:

Met de stichting duofietsen onderweg

 

We zijn vandaag te gast bij de Stichting Duofietsen. Het is een heel bijzondere Stichting, omdat  deze  Stichting Duofietsen Helmond, heel veel mensen die zelf niet meer kunnen fietsen, heel  blij maakt met een tocht door bijvoorbeeld de Helmondse binnenstad of daar buiten. Op 23 februari 2017 werd de Stichting Duofietsen Helmond opgericht.

 

Aantal Duofietsen

 

Stichting Duofietsen Helmond heeft in totaal 13 elektrische duofietsen en 2 elektrische rolstoelbakfietsen. Hiermee gaan ze dagelijks op pad  met een groep gasten, die niet meer zelfstandig kunnen fietsen en op deze manier  maken ze er voor hun een gezellige middag van. Je ziet de mensen genieten. Daarbij zijn de begeleiders, ook een luisterend oor. Je hoort leuke verhalen, die zich afwisselen met ook droevige verhalen. De gemeente heeft zelf ook een donatie gedaan aan de stichting, waarmee de eerste duofiets gekocht kon worden

 

Vrijwilligers

 

Het is een ode waart aan alle vrijwilligers, want zij hebben inmiddels al wel meer dan  anderhalve keer de wereld rond gefietst en barsten nog steeds van de energie. Er zijn momenteel 125 vrijwilligers die zich dagelijks inzetten bij toerbeurt , als de weersomstandigheden het toelaten.

 

Bijzondere vrijwilliger

 

Vandaag, is er bij de dagelijkse Duofietstocht ook een bijzondere vrijwilliger aanwezig. Niemand minder dan onze eigen burgemeester Elly Blankma, heeft plaats genomen op de Duofiets. Zij heeft haar 91 jarige moeder aan haar rechterzijde zitten, die problemen heeft om zelf nog te fietsen. Zij vind het bijzonder fijn en gezellig, om dit samen met haar dochter nog mee te mogen maken. Burgemeester Elly Blanksma, sprak ook haar respect uit voor  al die vrijwilligers, die zich met de regelmaat voor hun naasten, die het zelf niet meer kunnen, blijven inzetten. Zij draagt de Stichting Duofietsen een warm hart toe, voor het geweldige initiatief en doel waarmee men bezig is.

 

Onderhoud fietsen

 

Tot slot heeft deze Duofiets techniek ook onderhoud nodig. Voor het onderhoud  aan deze duofietsen zoeken men (een beetje technische) mensen die kennis hebben, of willen krijgen, van de techniek van elektrische fietsen.

 

Ben jij misschien iemand die na het lezen van dit verslag, dit onderhoudsteam wil en kan ondersteunen? Maar ook als u als vrijwilliger op de Duofiets wilt plaatsnemen, heten zij u van harte welkom. Stuur dan even een email naar  duofietsenhelmond@gmail.com

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 


We hadden een mooie rit met gezellige mensen. Die blij waren om met ons te kunnen duofietsen. We waren via de Berkseplas naar landgoed de Heikant waar we lekker koffie en thee hebben gedronken en via Aarle-Rixtel weer terug naar Helmond. 
Tevreden gasten en prachtig weer 
Groetjes Adrienne Schrauwers 

 


De nieuwe rolstoelbakfiets is gearriveerd!


Een bijzonder verhaal:

Een hele bijzondere ervaring rijker: Fietsvierdaagse de Peel
STIPHOUT Omdat mijn vrouw geblesseerd is en niet zelfstandig kon fietsen, hebben we bij Stichting Duofietsen een fiets voor 2 dagen gehuurd. Normaal zit ze zelf aan het stuur, maar nu moest ze op de bijrijdersplaats gaan zitten en reed ik voor de eerste keer op een duofiets in de Fietsvierdaagse de Peel.
Ieder jaar doen we mee met deze prachtige en goed georganiseerde fietstocht, die je door prachtige delen van onze regio brengt. We fietsen dan de 60 km afstand en wel op gewone fietsen. In de afgelopen jaren hebben we het aantal deelnemers aan de 45 en 60 km afstanden zien toenemen door het gebruik van e-bikes. In totaal doen er zo’n 2500 mensen mee, afkomstig uit diverse streken uit Nederland en natuurlijk ook uit de eigen omgeving. Alhoewel we normaal door het jaar veel fietstochten maken, zowel in onze omgeving als elders in Nederland, verbazen we ons steeds weer over de vindingrijkheid van de organisatoren, die steeds weer prachtige nieuwe routes weten te vinden en deze op een hele duidelijke manier markeren, zodat je nauwelijks een routebeschrijving nodig hebt. Het enige wat je moet doen, is de pijlen volgen en de splitsing van de verschillende afstanden goed in de gaten houden. Op de controleposten is het lekker druk en velen maken van de gelegenheid gebruik om even te pauzeren en een lekker kopje koffie of thee te nemen. Sommigen nemen iets sterkers en je ziet ze zichtbaar genieten. In het laatste deel van de tocht wordt een traktatie uitgedeeld, variërend van een ijsje tot een lekker worstje. Na afloop is er een gezellig samenzijn en wordt de sfeer opgeluisterd door leuke muziek die vaak tot meezingen leidt. Op de laatste dag wordt afgesloten met een loterij, waar vele lokale middenstanders een bijdrage aan leveren. De hoofdprijs bestaat uit een prachtige e-bike.
Het bijzondere deze keer was het feit dat we nu op een prachtige duofiets met elektrische ondersteuning de route hebben afgelegd. Je zit gezellig naast elkaar en kunt over wat je ziet en hoort met elkaar praten. Werkelijk de moeite waard. Wat ook opvalt, is dat veel mensen je heel vriendelijk groeten. Misschien ligt het aan het feit dat je een duofiets berijdt en meestal een minder valide passagier hebt. Wat zou het leuk zijn als we deze goede gewoonte van groeten ook bij gewone fietsen zouden toepassen.
Afsluitend kan ik zeggen dat ik deelname aan de Fietsvierdaags bij iedereen van harte wil aanbevelen, zowel voor je gezondheid als voor de gezelligheid. Ook Stichting Duofietsen wil ik hartelijk bedanken voor hun medewerking en als je wat tijd over hebt zou ik zeggen, doe ook eens mee als vrijwilliger bij deze club, die zoveel mensen een prachtige middag bezorgt en van de prachtige natuur laat genieten.
Tekst : Holke Flapper

 


Weer 2 splinternieuwe duofietsen aan onze voorraad toegevoegd en 2 oudere ingeruild.  Blij mee......


Een gezellig verslag van ritleider Hans Jussen. Zijn laatste rit van dit seizoen. Dank je Hans.
"Vandaag 28 oktober 2022 met 7 fietsen vertrokken en gasten opgepikt bij De Ark in Stiphout.(foto)
Wat een geluk dat we eind oktober nog zo'n prachtig fietsweer hebben, vond iedereen.
Vanuit de Dorpsstraat in Stiphout vertrokken richting Croy daarna door naar de golfbaan en via de sluis langs de rechterkant van de kanaal naar Aarle-Rixtel, rechtsaf richting Bakel en vervolgens langs ASV naar de Brabantse Kluis. Linksaf naar de weg Beek en Donk- Gemert. Hier overgestoken en linksaf en na de brug rechts en via het houten bruggetje naar het Parkpaviljoen. Hier met z'n allen een lekker kopje koffie gedronken.
Tijdens de koffie vroeg ik de gasten wat ze van dit jaartje Duofietsen gevonden hebben. Dolenthousiaste reacties van allemaal! Variërend van ; mooie ritten, leuke koffie stops, behulpzame vrijwilligers, prima geregeld en een heerlijk middagje uit, waren de mooiste complimenten die we kregen vergezeld van een opgestoken duim zoals je ziet op bijgaande foto(excuus aan degenen die er niet opstaan...gebrekkige fotograaf....) Ze hoopten allemaal weer mee te fietsen als in april het nieuwe seizoen van start gaat en wij hopen ze dan weer gezond en wel op de fiets te krijgen !!"

 Helmonds Duo

 

En warempel daar stapte in de Wolfstraat een bekend gezicht over de drempel.

 

 

 

 

Het was Willy weer met zijn begeleider, die gniffelde dattie nog maar 59 was. Oh maar dan ben ik ( 0) 07.

Willy d’n Helmonder vond dat het verrekus lang geleeje waar da wai samen gefietst haân. Ja, nou is de Vuelta aan de gang maar tijdens de Tour de France neejen wai ’r nog oit, witte dè nog!?

Verrek jao dés waor mar wa zie ik naow .. we hangen hillemaol achteraon! Gaon we vandaag nie demmereren dan?

 

Vandaag fietste ik in een rood hesje en was gepromoveerd tot mecanicien van de middag. Nog maar net op pad of de rolstoelfietser kreeg kettingproblemen maar daar draaide ritleider Wilma haar hand niet voor om en ook een tweede keer was zij niet bang om vuile handen te maken.

 

Nog maar net op pad door Bakelse dreven merkte Willy op: Wa hör ik nauw ankomme..? Us kieke wa die

in hois hebbe; even later fietsten twee vrolijke dames ons voorbij. Potverdomme dè is toch geniete man en ik zeg maar zouwe: wai hebben van Onze Lieven  Heier Auge gekrigge om te kieke. Ja des waor en auw Auge zen veul better dan meen orre.

 

Och wai is t toch fijn wir om te fietse zei Willy en hij genoot zouwe,  dè ík er nóg meier van genoot!

 

Na de koffiestop bij het Boerenhuis aan de Bruggenseweg dirigeerde Wilma ons gezelschap fluks richting Deurne alwaar we om moesten draaien vanwege de zoveelste brandhaard. Niet alleen de Peel stond in brand..

 

Och ja dan drèje we mar um en witte wa t is..t is hier óveral verrekes skon en ók nog skon wir. Wir.

Eej en kie daor, ziet er ok nie slecht uit wonnie, och ik gaoj altijd hul gér mee, neie Willys hoefde noit te vraoge want dn dieje, die gi altijd mee, zegge ze dan daor, witte nie.

 

 

De eerste maal  vergat Willy na afloop zijn hoedje en nu zijn jasje. Toen ik dat later op de middag terugbracht wist ik één ding zeker. Een volgende keer vergat hij misschien wel iets, maar zeker niet dat hij die middag zich weer kostelijk had geamuseerd.

 

En anders ik wel!

 

“Of nie dan” !

 

Jos Pieters


Koffie drinken in Stadstuin Helmond te Brouwhuis dd 29 aug 2022


Maandag 15 augustus gefietst voor de Senioren vakantieweek 2022. We werden uitgezwaaid door de locoburgemeester, die toch weer ff de fiets moest proberen.....


Onlangs mocht DUOFIETSENHELMOND bij de slotmanifestatie van de fiets4daagse in Stiphout een cheque ontvangen van nh1816 verzekeringen, en die komt goed van pas want onze fietsen tonen in de 5 jaar die we nu bestaan flink slijtage


Prachtig verhaal van een van onze vrijwilligers

“Voornaam Bord”

 

Drie jaar later. Na ziekte en Corona wilde ik graag een nieuwe start maken. Wist ik nog wel hoe het moest? Waar zat die handrem en hoe moest die accu er ook weer in? Eigenlijk kon ik wel een nieuwe rijles gebruiken.

Na mijn zoveelste afmelding om gezondheidsredenen, stond ik nu ruim op

tijd klaar en de teleurstelling was dan ook groot toen ik pas daar hoorde dat ik niet nodig was.(mijn voicemail werkte niet). Gelukkig was er bij de tweede groep een afmelding en kon ik weer fietsen.

Mijn Duo gast, Willy, een echte Helmonder van 95 jaren was keileuk! We konden gezellig in ‘t Helmonds kletsen en ook hij was een liefhebber van de Tour de France.

Tijdens de tocht demarreerde we zo nu en dan. (“wai neiiiden eroit”) en Willy genoot intussen van de natuur en het vrouwelijk schoon. (“ge bènt noit te auwd om te genieten wonnie!?”)

In de mooi verbouwde loods stonden in tegenstelling tot drie jaar geleden veel meer schitterende fietsen en alles zag er tip top uit. Maar de meest in het oog springende vernieuwing waren niet de nieuwe fietsen, noch de nummering of de accustellage. Er hing een groot bord met de voornamen van alle (?) fietsers. Ik zag ook dat mijn medefietsers allemaal zo’n naam op hun hesje hadden.Dát wilde ik ook! Pas de tweede keer kreeg ik in de smiezen dat je zo’n naam gewoon zelf van dat bord kon halen en op je hesje kon “plekken”.

Ja, tot de snuggerste behoor ik nu eenmaal niet want Ritleider Rini moest me erop wijzen dat het handiger was als ik die accu gewoon omdraaide om ‘m in te pluggen.

En verhip, mijn naam bleek er al die eerste keer ook gewoon bij te hangen.

Ze waren me niet vergeten!

Het voorname voornamenbord vind ik een gouden vondst! Dat fietst en praat nog vlotter. Een compliment voor de Stichting Duofietsen Helmond.

Jos Pieters

 

 


op stap met de Vrouwen Vrijdag groep van de Westwijzer,


op stap met de wandel(!) club  van de Westwijzer,


een zonovergoten koffiepauze bij stadstuin Helmond


hoe uniek is dat, een 100-jarige bij Wim op de duozit!!!


vandaag een mooie rit, met koffie bij de midgetgolf in de Warande, wat boffen we in Helmond met zo'n prachtig recreatiepark en zo'n fijn koffieadresVrijdag de dertiende, onderweg een defecte fiets, op sleeptouw dan maar, met dank aan de sterke benen van Monique van KBWO Brouwhuis.


Laarbeek actief en Duofietshelmond

 
DUO-FIETS TOCHT GESLAAGD
Dinsdag 3 mei hebben ruim 25 deelnemers meegedaan met de fietstocht door de Gemeente Laarbeek. De tocht was 18 kilometer en hadden een pauze bij Power to the People in Aarle-Rixtel, waar we een heerlijk stukje fruit kregen!
Deze tocht was voor volwassenen/ouderen en voor mensen met een beperking Uniek Sporten de Peel !
Het was een geslaagde middag ☀️!
Met dank aan o.a.: Stichting Duofietsen Helmond!!!
 

 


duofietsenhelmond uit&thuis een terugblik op 2 mei Uniek Sporten tocht met ORO in Asten


Met Koningsdag hebben we een bijzonder geslaagde loterij gehouden bij Jan Linders in Mierlo-hout. Velen gingen met een mooie prijs naar huis! Ook het broodje knakworst werd goed gewaardeerd.

Met dank aan de sponsors en vrijwilligers die dit mogelijk maakten.opendeurfestival  24 april 2022 Helmond


Eerste rit Rivierenhof 2022Van de Graft Accountants uit Beek en Donk is zo aardig geweest om de Stichting Duofietsen Helmond een flinke donatie te geven.

 

Héél veel dank daarvoor. We zullen de donatie op een juiste manier gebruiken!

 Ook Duofietsen Helmond zal hier present zijn:


Stichting Duofietsen in Helmond in actie voor Stichting Steun22Q11 en Stichting Opkikker op de markt in Helmond 2 april 2022


Ton van Mierlo, een van onze vrijwilligers heeft bij het afscheid van zijn werk bij Woonpartners een bijzondere gebaar gemaakt. Zijn bedoeling is om ook via de Stichting Duofietsen Helmond onze medemensen te ondersteunen. Duofietsen Helmond ontving ruim € 400 omdat er "iets" over was van zijn feestje. Nou, dat "iets"gaan we goed gebruiken. Ton, enorm bedankt!


Hou jij van een uitdagende klus? Het inplannen van onze gasten op de duofietsritten is elk jaar weer een flinke puzzel. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die de gastenplanning doet.  Interesse, of behoefte aan meer informatie? Laat wat van je horen via een bericht aan ons via Reageren( links in het menu)  of bel  06-30226128, en natuurlijk een groot DANKJEWEL aan Flip van Meggelen, die die puzzel de afgelopen jaren steeds weer met succes wist te leggen


De nieuwe fietsen zijn binnen!!! Totaal zijn er nu 14


Hou jij van een uitdagende klus? Het inplannen van onze gasten op de duofietsritten is elk jaar weer een flinke puzzel. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die de gastenplanning doet. Interesse, of behoefte aan meer informatie? Laat wat van je horen via het telefoonnummer  06-30226128 of klik hier op reactie om dit ons te laten weten.


Download
Duofietsen folder.pdf
Adobe Acrobat document 875.0 KB

Leuke reactie van Savant De Eeuwsels op ons kerstcadeautje aan de coördinators van de instellingen.

Jullie ook bedankt!


Geschokt vernamen wij het trieste nieuws dat onze vrijwilliger Michiel Gouweloos is overleden. Wij wensen Bep en de familie heel veel sterkte nu en in de toekomst. Het is een groot verlies voor hen maar ook voor Duofietsen Helmond waar hij een bijzonder gewaardeerde vrijwilliger was.

 

Bestuur Stichting Duofietsen Helmond.            Bijzonder nieuws!

De medewerkers van Jan Linders supermarkt in Helmond (Mierlo-Hout) hebben Stichting Duofietsen Helmond gekozen als lokaal goed doel voor 2022.

 

Klik op het logo voor meer informatie over het Jan Linders Fonds


Stichting Duofietsen Helmond krijgt ontzettend veel hulp van Ralf Schröder van StudioYara, vandaar dat we het logo hier plaatsen en u vragen daarop te klikken om te zien wat zij voor u kunnen doen.

 

                    Ralf, heel erg bedankt voor het vele werk!


Op woensdag 17 november kwamen de dames van de Ladies Circle  Helmond ons een verrassing brengen....

De stichting zal dit op een juiste manier gebruiken...........

Dames van de Ladies Circle Helmond : Hartelijk dank voor deze steun aan Duofietsen Helmond!!!


presentatie ondernemersvereniging


zondag 17 oktober NL Doet: Een geweldig leuke dag met de Ladies Circle Helmond! Dames en Gasten Namens Duofietsen Helmond: bedankt!

Vertrek op de duofietsen naar de Strabrechtse Hoeve.....

En terugkomst bij de stalling van Duofietsen Helmond...


 

 

 

Ook als je nog thuis woont, kun je mee.

Natuurlijk is het dan wel makkelijk voor ons als je naar onze fietsenstalling komt en daar met ons op de fiets stapt. We kunnen wat moeilijk een hele groep van 7, iedereen thuis ophalen. Soms fiets je ook mee met een groep van 4 mensen van een instelling bijvoorbeeld. 

 


 

Leo en Riet van der Linden zijn bewoners van de Moeraseik en gasten van het eerste uur van Stichting  Duofietsen Helmond. Ter ere van hun 55 jarige trouwdag hebben zij hun gasten gevraagd in plaats van een cadeau geld te geven voor de Stichting Duofietsen Helmond.

 

Wat een mooie geste! Wat fijn dat onze gasten op deze wijze hun waardering uitdrukken voor onze fietstochten. En wat een super bedrag heeft het opgeleverd, met een nagekomen gift zelfs nog meer dan op de cheque is vermeld. 

Leo en Riet dank jullie wel! Geweldig!!


 

 

"alles op een rijtje"

 

 

Dat geldt voor Bert maar ook voor alle andere bijzonder gewaardeerde ritleiders