Wat is een Duofiets?

Een duofiets is een fiets met drie wielen waar met twee personen samen mee kan worden gefietst. De deelnemer en de vrijwilliger zitten naast elkaar en hebben zo een optimaal contact met elkaar om te kunnen communiceren.

De vrijwilliger is de bestuurder. Via de optionele schakelbare vrijloop kunt u bepalen of en hoe de bijrijder meefietst. Met de vrijloopnaaf kan de hoofdbestuurder de manier van meefietsen van de bijrijder instellen. De vrijloopnaaf heeft drie standen:

 

·       Stand 1. De pedalen van de bijrijder draaien vrij en de bijrijder kan niet meefietsen.

·        Stand 2. De bijrijder kan met dezelfde snelheid meefietsen als de hoofdbestuurder. Wil hij dit niet meer, dan kan hij ophouden met trappen en lopen de trappers in de vrijloop positie.

·     Stand 3. De pedalen van de bijrijder bewegen met dezelfde snelheid mee met de pedalen van de hoofdbestuurder. De bijrijder moet met dezelfde snelheid als de hoofdbestuurder meefietsen. 

Al onze fietsen zijn uitgerust met een elektrische trapondersteuning waardoor het meetrappen van de deelnemer wel mogelijk is, doch niet meer noodzakelijk is.

 

 

 

 

 

Ook hebben we de beschikking over een rolstoelfiets waarbij de rolstoel voorop geplaatst kan worden.